Det er let at sylte rødbeder selv og så smager de bedre - og så ser det sejt ud med hjemmesyltede rødbeder
#
300 g rødbeder
25 g rørsukker
1 dl eddike
2 finthakkede skalotteløg (ca. 75 g)
1 frisk timiankvist
1 laurbærblad
*
Syltede rødbeder:
Skræl og kog rødbederne til de er møre. (brug
engangshandsker)
Skær rødbederne skiver.
Lad sukkeret smelte på en pande, først i ca. 2 minutter ved
kraftig varme og derefter i ca. 2 minutter ved jævn varme, til det
karamelliserer og bliver lysebrunt.
Tilsæt eddike og kog ind til blandingen har den ønskede
sursød balance.
Tilsæt rødbede, skalotteløg, timian og laurbær.
Kog ved svag varme i ca. 5 minutter og køl let af inden
servering.
Når du har smagt hvor lækre de er, kan du lave større portioner og gemme i sylteglas