600 g mark-champignon
300 g østershatte
6 kviste timian
5 fed hvidløg
2 spsk olie
2 dl piskefløde eller cremefraiche 38%
3 dl fløde 13%
salt og peber
4-5 spsk dijonsennep
1 citron
Gør svampene i stand. Del mark-champignonerne i kvarte og østershattene i tilsvarende størrelser.
Pluk bladene af timian-kvistene og hak hvidløgsfeddene fint.
Kom olie i en tykbundet gryde og sæt dem over varmen. Når olien begynder at ryge, hældes svampene, timian og hvidløg i.
Rør rundt. Så snart svampene begynder at afgive væde, hældes al fløden i.
Lad saucen koge ca. 5 minutter, smag til med salt og peber.
Tag gryden af varmen og rør sennep og citronsaft i - jo mere sennep jo tykkere (og stærkere) bliver saucen.
Saucen bør ikke koge efter senneppen er rørt i - så risikerer man nemlig, at den skiller.