Skal spises op ! - fx af 4 personer.
600 g friske svampe (champignoner, kantareller, Karl Johan)
3 spsk citronsaft
1 løg
1 bundt persille
2 spsk smør
salt, friskkværnet peber
2 dl fløde
Gnid svampene rene eller skrab dem rene med en kniv.
De må ikke skylles.
Skær svampene i tynde skiver, dryp dem med 2 spsk citronsaft, så de ikke bliver brune.
Pil løget og hak det fint.
Skyl persillen, ryst den tør og hak den fint med en stor kniv.
Smelt smørret i en stor pande.
Svits løgene i smørret, til de er glasklare.
Læg så en håndfuld svampe ad gangen på panden og steg dem under omrøring.
Når alle svampe er stegt, krydres med salt og peber.
Bland halvdelen af persillen i og hæld fløden ved.
Lad svampene simre blidt ved svag til middel varme i 10 minutter.
Til sidst smages til med resten af citronsaften, salt og peber. Drys frisk persille over.
Smager godt sammen med pasta, kartoffelknodel, stegt schnitzel uden panering, steaks kj pr. portion: 880