Nyd forårets sprøde grønsager og smagfulde friske
krydderurter. Det er sundt for både krop og sjæl. Her får du en god opskrift fyldt
med sprøde ...
4 personer
# Ingredienser til Sursøde grønsager:
½ blomkål
200 g grønne bønner
250 g nye gulerødder
1 rødløg
½ dl sukker
1 dl æbleeddike
1 tsk groft salt
½ tsk chiliflager
hel koriander og
fennikelfrø
*
Sådan laves Sursøde
grønsager:
Del blomkålen i
buketter.
Nip bønnerne og skær
dem evt. i snitter.
Rens gulerødderne og
skær dem i mundrette stykker.
Blancher
grønsagerne, hver slags for sig, sprøde og møre i letsaltet vand.
Læg dem i iskoldt
vand og dryp af.
Læg grønsagerne
lagvis i en skål eller stort sylteglas.
Pil rødløgene og
skær dem i tynde både.
Kog en lage af
sukker, eddike og 2 dl vand.
Tilsæt rødløg og krydderier
efter smag.
Hæld lagen over
grønsagerne og lad dem trække min. 1 time og gerne 1-2 dage.
----------- ooo OÔO ooo -----------