Surdejsbrød egner sig fint til at fryse ned. Optø dem i mikroovnen, til de er gennemvarme, og sæt dem så i bageovnen ved høj temperatur et øjeblik. Lad dem køle af - så er de som friskbagte.
Giver 3 flutes, 10 boller eller et stort skærebrød
#
5 g gær
2 dl lunkent vand
2 dl hvedemel
----
2 dl lunkent vand
1 tsk salt
200 g durumhvedemel
200 g alm. hvedemel
*
Gær, lunkent vand og hvedemel piskes sammen med en gaffel og stilles lunt i 12 timer.
Pas på, det vokser voldsomt!
---
Derefter røres det op med yderligere lunkent vand, salt, durum og alm. hvedemel.
Dejen æltes igennem og stilles til forhævning i 3 timer.
Den må ikke være for tør.
Den formes til brød eller 10 små runde portionsbrød, der i færdigbagt tilstand bliver kuglerunde.
Rids brødene på langs og lad dem efterhæve i 1 time.
Pensl så med et æg pisket sammen med halvt så meget vand.
Bag ved 250 °C i 20 minutter.