Stuvet grønkål er en nem og klassisk måde at lave en
halvkedelig gang kål om til et festmåltid. Stuvet grønkål tager kun ca 20
minutter at lave. Let at lave. Til 2 portioner.
# Ingredienser
1 liter grønkål
150 gram smør
salt
1 håndfuld sukker
1 håndfuld små kartofler
* Tilberedning
Kålen skylles godt, kun de fine blade skal bruges.
Koges i vand med lidt salt til den er mør - cirka 15
minutter.
Kålen tages op, og vandet sies fra.
Smør kommes i en gryde sammen med lidt krydderier. Kålen
tilsættes.
Har man kogte kastanjer, kommes de i med det samme.
Den må ikke røres for meget, så den bliver mast og taber sit
levende krusede udseende.
Nogle bruger små fine kartofler i mangel af kastanjer.
De steges brune i smør og sukker inden de tilsættes.
Retten kan med fordel tilsættes stegte flæskestykker i tern.