Prøv at stuve nye
kartofler og ærter med cremefraiche og friske krydderurter. Det er perfekt
tilbehør til sommerens grillmad og også til frikadeller.
Arbejdstid: 15 min.
Koge/stegetid: 18 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Stuvede nye kartofler og
ærter:
500 g nye kartofler
1-2 skalotteløg
1 fed hvidløg
15 g smør eller 1
spsk olie
salt og peber
125 g friskbælgede
ærter (se tips)
1-2 dl cremefraiche
38%
frisk mynte, purløg
eller brøndkarse
*
Sådan laves Stuvede
nye kartofler og ærter:
SKRUB kartoflerne
rene og skær dem i tykke skiver eller både.
Pil skalotteløg og
evt. hvidløg og hak dem fint.
Sauter
skalotteløgene bløde i smør eller olie ca. 5 min. - de skal ikke brune.
Vend kartoflerne i
og krydr med salt, friskkværnet peber og evt. hvidløg.
Tilsæt 2 dl vand og
giv det et opkog.
Skru ned og lad
kartoflerne simre under låg, til de er næsten møre (10-12 min.).
Tag låget af og
tilsæt ærter.
Lad kartofler og
ærter simre møre ca. 2 min.
Hæld det meste af
væsken fra og tilsæt cremefraiche.
Kog det igennem
under omrøring og smag til med salt og peber.
Vend friskhakket
mynte, fintsnittet purløg eller brøndkarse i retten og server som tilbehør til
et stykke stegt fisk, en kotelet, krebinet, bøf eller steg.
Tips: Du skal
begynde med ca. 500 g friske ærter i bælg, for at få 125 g ærter ud af det. Du
kan alternativt bruge frosne ærter eller fintsnittede sukkerærter.
----------- ooo OÔO ooo -----------