Dej
100 g smør eller margarine
3 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 æggeblomme
400 g hvedemel ( 8 dl )
Pynt
1 æggehvide
birkes til drys
Varm mælken op og smelt fedtstoffet.
Hæld blandingen over den smuldrede gær, når den er fingervarm. Tilsæt salt, sukker, æggeblomme og halvdelen af melet.
Rør dejen kraftigt igennem. tilsæt mere hvedemel.
Dejen skal være lind og klistret, når den stilles til hævning.
Den hævede dej vendes ud på et meldrysset bord og drysses med hvedemel fra en sigte.
Klumpen deles i to, der hver især trykkes ud i en oval, der er 2 cm tyk, og der foldes en gang, fra den ene ende mod den anden.
Dejen er klistret, så der skal drysses hvedemel over den.
Brødene lægges til hævning på pladen og efterhæver.
De pensles, drysses og bages ved 210° i ca. 25 min.