Kog en stor portion ris dagen i forvejen. Gem dem i køleskab.
Snit shiitake-svampe fint i skiver. De skal helst være friske, men udblødte tørrede er også gode.
Snit en stor mild rød chili og nogle små stærke grønne.
Skær et par bananskallotteløg i tynde både. Andre skallotteløg kan også bruges. Ja, selv et almindeligt løg.
Skær en klump frisk ingefær i tynde strimler.
Snit forårsløg på skrå, så de får pennefacon.
Skær en halv gulerod i tynde strimler.
Varm peanutolie eller vindruekærneolie i en wok eller pande. Svits evt. en hel grøn chili, men tag den ud igen når den har givet smag til olien.
Svits de udskårne grønsager, undtagen forårsløg.
Kom de løse kogte ris i woken under konstant omrøring.
Tilsæt et par store skvæt soya, en teske sukker, et skvæt risvin, limesaft og et drys hvid peber.
Vend det hele så det er stegt igennem. Lav en udhulning i midten helt ned til selve woken. Hæld et par sammenpiskede æg i og rør dem sammen til der er blevet røræg. Bland det stegte røræg ud i resten af retten. Smag til med salt og peber. Tilsæt frosne ærter og lad dem varme igennem et lille øjeblik, og sluk!
Server på et fad med halvmåner af tyndt skivet agurk i kanten.
--