1500 g kartofler
olivenolie
100 g pancetta
3 spsk capers
2 hvidløg
2 håndfulde grønne urter, rucola, havesyre, kørvel, persille.
100 g fåreost, fårefeta eller parmesan
Hak pancettaen meget fint, skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Hvis man bruger feta, skal den skylles for salt. Tag de yderste tørre skæl af hvidløgene og skær dem over på den brede led. Riv osten.
Læg kartoflerne i et ovnfast fad, drys capers og flæsk over, og læg hvidløgene ned imellem kartoflerne. Dryp med olivenolie.Bag ved 200 º i en lille time. Rør i det af og til. drys den revne ost over og giv det hele 10 minutter mere.
Når det er færdigt, sprødt og gennembagt drys ses urterne over, og det spises straks med en skive brød. Hvidløgene er blevet bløde og hyggeligt milde af varmen, smør det ud på brødskiver ne, og drys let med salt. Urterne bliver kun lige varme af denne behandling, og det giver en intensivt god smag. Det er en mættende, men raffineret ret, spis frugt til dessert.