Det er i juni, at de friske hyldeblomster skal nydes
sæsonen er kort! Husk også at lave en god portion hyldeblomstsaft: Du finder
opskriften HER.
Arbejdstid: 25 min. Stegetid: ca. 10 min. i alt. Til 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
100 g hvedemel
1 knsp salt
1 æg
¾ dl mælk
8-10 små hyldeblomstskærme
olie til stegning
flormelis
*
PISK eller blend mel, salt, æg og mælk sammen til en dej.
SKYL hyldeblomstskærmene grundigt i koldt vand og dup dem
tørre i køkkenrulle.
Dyp blomsterklaserne i dejen og steg dem gyldne i varm olie
et par stykker ad gangen.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med sigtet
flormelis.
SERVER straks med flormelis til at dyppe i.
Hyldeblomstsaft
Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 5 min. Trækketid: 3 dage.
#
20 store hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
250 g rørsukker
250 g sukker
1 liter vand
2 tsk citronsyre
*
LÆG hyldeblomster og tynde citronskiver i lag i en
syltekrukke eller skål.
KOG en lage af rørsukker, sukker og vand og tilsæt
citronsyre.
Hæld lagen over blomster og citronskiver og stil det koldt
2-3 dage.
SI saften, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den på
skoldede flasker (evt. skyllet med konserveringsmiddel).
Nyd hyldeblomstsaften fortyndet med koldt vand eller hvidvin
eller brug den som den er i desserter.
TIPS: Frys evt isterninger med små duske af friske
hyldeblomster i isterningebakker.