Logo

Stegte hyldeblomster ogh hyldeblomstsaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegte hyldeblomster ogh hyldeblomstsaft

 

Det er i juni, at de friske hyldeblomster skal nydes sæsonen er kort! Husk også at lave en god portion hyldeblomstsaft: Du finder opskriften HER.

Arbejdstid: 25 min. Stegetid: ca. 10 min. i alt. Til 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

100 g hvedemel

1 knsp salt

1 æg

¾ dl mælk

8-10 små hyldeblomstskærme

olie til stegning

flormelis

*

 

PISK eller blend mel, salt, æg og mælk sammen til en dej.

 

SKYL hyldeblomstskærmene grundigt i koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle.

Dyp blomsterklaserne i dejen og steg dem gyldne i varm olie et par stykker ad gangen.

Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med sigtet flormelis.

 

SERVER straks med flormelis til at dyppe i.

 

Hyldeblomstsaft

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 5 min. Trækketid: 3 dage.

#

20 store hyldeblomstskærme

2 økologiske citroner

250 g rørsukker

250 g sukker

1 liter vand

2 tsk citronsyre

*

LÆG hyldeblomster og tynde citronskiver i lag i en syltekrukke eller skål.

 

KOG en lage af rørsukker, sukker og vand og tilsæt citronsyre.

Hæld lagen over blomster og citronskiver og stil det koldt 2-3 dage.

 

SI saften, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den på skoldede flasker (evt. skyllet med konserveringsmiddel).

Nyd hyldeblomstsaften fortyndet med koldt vand eller hvidvin eller brug den som den er i desserter.

 

TIPS: Frys evt isterninger med små duske af friske hyldeblomster i isterningebakker.

 

Stegte hyldeblomster ogh hyldeblomstsaft

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.670 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her