Logo

Stegte grønsager - Pad Pak Ruam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Stegte grønsager - Pad Pak Ruam

Brug 3-5 forskellige grønsager. Skær dem i lige store bidder, så små som muligt (½x2 cm). 

Tilbered højst 5 kopper samti­digt. Ikke alle grønsager behøver lige lang tids varme. 

Nogle bør forkoges og andre kommes i til allersidst.
 
Forkoges:
Tykke asparges, broccoli, gulerødder, blomkål, rosenkål, grønne bønner
 
1-2 minutter i ½ liter vand. Kommes siden i isvand og klappes tørre, inden de kommer i wokken.
 
Anvendes direkte:
Tynde asparges, diverse kål, selleri, lange kinesiske bønner, majskorn, svampe, paprika (rød, gul, grøn, sort), løg, peberfrugter,  agurk,  courgetter, vandkastanjer (konserverede), bambusskud (konserverede)
 
Anvendes sidst:
Bønnespirer, salat, spinat
 
Saucen:
2 spsk tør sherry (fino)
1 spsk østerssauce
½ tsk sesamolie
½ tsk sukker
2 knuste hvidløgsfed
1 tsk reven ingefær
1 spsk fiskesauce (Nam Pla)
2 spsk madolie
1 tsk Maizena i vand
 
1. Alle ingredienser blandes, med undtagelse af Maizena-van­det.
Wokken sættes på højeste varme. Kom olie i.
Ingefær og hvid­løg friteres i nogle få sekunder.
Tilsæt de forkogte grønsager, siden resten.
Steger 2 minutter, hvorefter saucen tilsættes.
Husk at røre om hele tiden (stir-fry).
Når blandingen koger op, tilsættes Maizenavandet.
Til allersidst tilsættes bladene.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.156 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her