Logo

Stegte grønne tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegte grønne tomater

 

Umodne tomater kan sagtens spises efter lidt tilberedning. Dette er en amerikansk klassiker.

2-4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 8-10 min.


500 g grønne tomater

1½ dl hvedemel

½ dl groft majsmel (polenta)

1½-2 dl mælk

1 spsk finthakket frisk oregano (eller 1 tsk tørret)

olie til stegning

salt og peber

Tilbehør: flagesalt og tabasco evt. cremefraiche

*

 

Rør de to slags mel sammen med mælk til en lind dej, og tilsæt oregano, salt og peber.

Skær tomaterne i 1 cm tykke skiver, dyp dem i dejen, og steg dem gyldne på en varm pande med 1 cm olie ca. 4 min. på hver side.

Server med flagesalt og tabasco og evt. lidt cremefraiche som forret eller tilbehør til fx en hakkebøf.

 

TIPS: Du kan også panere tomaterne i sammenpisket æg og en blanding af hvedemel og majsmel, i stedet for at dyppe dem i dej.

 

Stegte grønne tomater


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.573 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her