2 squash á ca. 250 g
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
salt
peber
basilikum
parmesanost
250 g tomat
⅓ dl olivenolie
1 skive brød befriet for skorpe
1 fed hvidløg
æbleeddike
sukker
chili eller tabasco
salt
peber
Skær tomaterne i kvarte, pil skallen af hvidløget. Kom begge dele i blenderen.
Tilsæt olivenolie, brødkrumme, ½ spsk eddike og evt. lidt frisk chili befriet for kerner.
Blend og smag til med salt, peber, sukker og om nødvendigt yderligere chili og eddike. Stil koldt.
Høvl eller skær courgetter(squash) i tynde skiver.
Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Vend squash'ne sammen med løg, olie og æbleeddike. Krydr med salt og peber.
Servering:
Fordel courgettesalaten i et lag på fire tallerkner.
Hæld så meget tomatsauce over du har lyst til.
Høvl lidt parmesanost over hver tallerken og fordel så basilikumbladene. Server straks.
Tips: Du kan snildt gemme noget af den til fx. at smøre på oliven-olieristet brød en af de næste dage. De kan også lave en
meget støre portion og spise den tiloversblevne tomatsauce som suppe næste dag. '