500 g frosset eller frisk spinat
150 g daggammelt, afskorpet franskbrød
4 store æg
2 ½ dl 13% fløde
salt
peber
evt. en anelse revet muskat
laksestrimler eller tynde skiver laks
Frossen spinat optøes og vandet knuges af. Franskbrødet smuldres godt og blandes med fløden - spinaten kommes i -æggene deles i blomme og hvide, blommerne røres i spinatmassen, salt og evt. muskat røres i - hviderne piskes
stive og vendes forsigtigt i. Små runde ovnfaste forme smøres godt og spinaten hældes i. Formene sættes i ovnen i vandbad der går halvt op om formene og bag dem på den nederste rille ved ca. 175 gr. i ca. 30 min. Lad dem køle godt af. På et fad anrettes først laksestrimler eller skiver - herpå lægges en spinattop - over denne igen et lille stykke laks, der pyntes med en lille tot dild.
Der gives en dressing af lige dele kvark naturel og 9% syrnet fløde, der er rørt med knust hvidløg, salt og peber. Flutes er lækkert som tilbehør.
Spinattoppene er velegnet til at fryse -tø op og anret med laksen.