ca. 6 personer
Piedej:
225 g hvedemel
175 g smør
4 spsk koldt vand
Spinat- og ostefyld:
900 g blancheret hakket spinat
4 dl mælk/fløde
6 æg
Lidt revet oregano og muskat
2 tsk salt
6 dl revet mild ost
Piedej: Hak smørret og bland med hvedemel og vand. Dejen lægges koldt ½ time. Fyldet blandes og når det er færdigt rulles dejen ud og lægges i en smurt bradepande eller ovnfast fad ca. 25 x 35 cm. Prikkes med en gaffel og forbages 15 min. ved 225º.
Fyld: Spinaten tøes op og drænes. De hele æg piskes med krydderierne og mælk/fløde, tilsæt spinaten og den revne ost. Smag til med salt. Fyldet fordeles i pieen og bages nu 10-15 min. ved 225º, derefter ved 200º i ca. 30 min., i alt ca. 45 min.
Serveringsforslag: Spinat- og ostepie med ristede pølser, rå skinke med røræg. Al slags fisk vil passe.
Vegetarret: Servèr pieen med kogte ris pyntet med hakket persille.