Spidskål er nok den fornemste af vores hovedkål. Den har en særlig sprødhed, en smuk facon, en tilpas afdæmpet skarphed i sin kålsmag og desværre en kort sæson. Tilberedningen skal være enkel og nænsom, så den sarte smag og sprødheden bevares.
Passer godt til sommerens retter med lyst kød, fjerkræ eller fisk og nye kartofler til.
1 spidskål eller sommerhvidkål i grove stykker
1 lille fennikel i grove stykker
2 gulerødder i mønter
3 fed fintsnittet hvidløg
En lille klat smør (20 g)
Hakket persille eller dild
Tilbehør: Kogte kartofler
Læg spidskål, fennikel og gulerødder i en sauterpande med lidt vand ved, drys med salt og sæt fuld varme under og læg tætsluttende låg på.
Grønsagerne skal dampes knapt møre.
Smelt imens smørret i en lille gryde eller et ståldecilitermål med hvidløget.
Vend hvidløgssmør og krydderurter med grønsagerne og server straks.
Grønsager pr. person: 275 g