1 ½ l. vand
2 tsk salt
500 g majsmel
I en tykbundet gryde bringer de det saltede vand i kog.
Hæld majsmelet langsomt i det kogende vand under stadig omrøring og uden at vandet går af kog.
Når alt melet er iblandet og det har dannet en jævn grød, skruer de ned for varmen og lader det småsnurre i 20–30 minutter, til det har dannet en
masse så fast, at skeen kan stå alene i midten.
Polenta kan serveres, som den er med en eller anden ledsager, smør og ost
eller med en tomatsauce, men dette er en lidt trist affære.
En bedre mulighed er at hælde polentaen op, fx. i en flad kageform,
bradepande eller lignende og smør den ud til et lag på et par cm. tykkelse.
Lad polentaen afkøle, og nu kan de skære den i terninger eller bjælker og
herfra kan den gå videre i tilberedningen, bagt i friture eller varme og
serveret med forskellige saucer.