100 g soltørrede tomater
1 dl hvidvinseddike
2 dl vand
ca. 1 dl olivenolie
½ fed hvidløg
frisk basilikum timian eller oregano
evt. enkelte ansjosfilet
Læg meget salte tomater i koldt vand i ca. 30 minutter.
Hæld herefter vandet fra.
Dette kan springes over med normal saltet tomater.
Blød nu tomaterne ud i hvidvinseddike og vand i et par timer, vend dem et par gange undervejs.
Hæld væden fra og dup dem et par gange ned et rent klæde eller køkkenrulle.
Lad dem lufttørre helt.
Kom dem i et skoldet sylteglas.
Imellem tomaterne lægges lidt frisk krydderurter og evt. ansjosfileterne. Tilsæt meget finthakket hvidløg.
Hæld olivenolie over så det dækker.
Luk glasset og opbevar det i køleskabet.
Tomaterne smager bedst når de har stået noget tid og taget smag af olie, krydderurter og hvidløg.
Tomaterne anvendes i strimler i pasta og salater retter.