Dag 1: Fordej
2 dl økologisk kærnemælk (gammeldags) ca. 35º C
1 - 5 g gær
150 g økologisk hvedemel
Dag 2
5 dl vand ca. 35º C
125 g økologisk durummel
600 g økologisk hvedemel
40 g honning
25 g salt
Dag 1: Fordej :
Væske samt hvedemel røres sammen.
Tilsæt gær og opløs denne.
Stilles tildækket og lunt til næste dag
Dag 2 :
Fordej, vand, honning, salt, durummel og halvdelen af hvedemelet æltes sammen.
Det sidste hvedemel tilsættes således, at dejen bliver blød.
Hæld dejen i en rummelig beholder og stil på køl natten over.
Dag 3:
Kom godt med hvedemel/durummel på bordet og hæld dejen ud.
Form dejen til 2 brød.
Lad dejen efterhæve i 1 ½ time.
Bag ved høj temperatur i 25-30 minutter til de er mørke.
Bages ved starttemperatur 225ºC - hæld en ¼ kop vand i bunden af ovnen (giver sprød skorpe).
Sæt derefter temperaturen på 200ºC i resten af bagetiden.