450 gram sigtet kikærtemel
¼ tsk gurkemeje
½ tsk dyvelsdræk
ca. 1 tsk chilipulver
ca. 1 spsk salt
1 dl olie
2 dl vand
olie til smøring af hænder og nudelpresse
olie til wokken
grøn koriander
lidt hakket løg
grøn chili
lidt citronsaft
Kikærtemelet blandes med gurkemeje, dyvelsdræk, chilipulver og salt.
I en anden skål kommes olie og vand. Det skal nu blandes ligesom en
salatdressing, hvorefter blandingen hældes i melet og der laves en dej.
Hænderne smøres ind i olie. Nudelpressen og skiven med de små huller
smøres også. - Man kan i stedet bruge et kartoffelmosjern.
Lav en rulle af dejen. Varm lidt olie op i wokken. Derefter holdes
nudelpressen hen over wokken med olie, mens man drejer den i rundkreds,
indtil man har en pæn portion. Den skal kun koge i kort tid, så vender man den.
Den bliver fin og sprød. Man tager den bare op og lader olien løbe af.
Nudlerne kan spises på mange måder. Knæk dem let. Kom koriander på - og
lidt hakket løg, grøn chili og citronsaft. Bland det og server til drinks.