2 kg sennepskål
1 løg, skåret i 1 cm skiver
1 bundt forårsløg, skåret i 2 cm længde
10 kopper vand
4 fed hvidløg , skåret i tynde skiver
1 klump ingefær skåret i tynde skiver
6 spsk salt
3 spsk sukker
2 spsk eddike
4 chili peber flækkede eller snittede
A. Tør sennepskålen i solen i en halv dags tid (eller ved meget lav temperatur i ovnen i 1½ time), til kålen er halvtør.
B. Skær sennepskål, løg og forårsløg i 2 cm længder.
C. Bland vand med hvidløg, ingefær, salt, sukker, eddike og chili i en stor skål.
Blancher kålen og kom den derefter i skålen med marinaden.
D. Dæk skålen og sat den et varmt sted natten over.
Næste morgen, overføres kålen og marinaden i rengjorte sylteglas/krukker og køleskab. De vil holde i køleskabet i flere måneder.
Tips: Lad sennepskålen marinere i mindst 1 uge inden anvendelse, så er stilkene blevet lækre og sprøde.
Kan serveres til enhver type kød.