Sautere betyder at stege ved hyppig vending og høj varme. Bruger man grove grønsager i sin sauté må grønsagerne simre møre i egen saft eller med lidt vin, vand eller bouillon efter stegningen. Denne sauté kan gøre det ud for en selvstændig ret eller et tilbehør. Når du serverer sauté, er det oftest overflødigt også at lave sauce.
1 spsk citronsaft
½ selleri i tern
15 g smør
1 spsk karry
1 løg i tern
2 syrlige æbler i tern
A. Bring 2 l vand i kog med 1 spsk salt og citronsaft.
B. Blancher selleriternene i vandet i 1 min.
Dyp dem straks bagefter i koldt vand, lad dem dryppe af og dup dem tørre i et viskestykke.
C. Lun smør og karry i en dyb pande og sauter løgene til de er klare, 3-4 min. Tilsæt selleri og æbler og sautér til æbler og selleri er møre, 2-3 min.
Tips: Sautéen kan serveres som en let frokostret med groft rugbrød, eller som tilbehør til stegte sild med bugen fuld af persille.
Grønsager pr. person: 175 g