115 g halvsigtemel
260 g hvedemel
3.7 dl vand
10 g salt
20 g gær
evt. valnødder
Opløs gæren i let køligt vand. Rør salt i.
Ælt melet til dej og lad den hvile tildækket i 15 minutter.
Der kan evt. tilføres valnødder til dejen.
Slå luften ud af dejen og lad den efterhæve i 15 minutter.
Slå igen luften ud af dejen og lad den hvile 3-4 minutter.
Form den til brød eller baguettes.
Sæt brødet i en 270°C varm ovn, men skru ned til 210°C og bag så
brødet færdigt ca. 30 minutter
(baguettes bages 10 minutter ved 270°C).
Hæld et par dl vand i en skål i bunden af ovnen, så der dannes damp.
Derved bliver brødskorpen mere elastisk, og får lettere ved at udvide
sig, og brødet får den bedst mulige krumme og skorpe.
Tips:
Såvel mængdeangivelse som hæve- og bagetider er tilnærmede størrelser, der afhænger af lokale forhold; melets fugtighed, lokalets temperatur, ovnens beskaffenhed osv.