Pandekager fra Abruzzi med ricotta og spinat
1 portion scripelle. Se opskrift
200 g kogt, afdryppet spinat
200 g ricotta- eller hytteost
1 æggeblomme
50 g parmesanost
salt og peber
revet muskatnød
50 g revet parmesanost til at gratinerer med
Tomatsauce:
2 dåser flåede tomater a 400 g
2 fed hvidløg
salt og peber
olivenolie
frisk basilikum
Hak spinaten groft. Rør den med ricottaosten, parmesan, æggeblomme, salt, peber og lidt muskatnød.
Fyld 1 spsk i hver pandekage og rul eller fold den sammen.
Læg pandekagerne i et smurt ovnfast fad.
Tomatsauce
Pil og knus hvidløget, varm det lidt i olivenolie og hæld tomaterne, som er blendede eller maste med en gaffel, ved, lad saucen varme igennem i 3 minutter. Smag til med salt, peber og basilikum revet i stykker.
Hæld saucen over pandekagerne og drys med ost. Gratiner i en forvarmet ovn ved 200 º i 15 minutter.