Denne salsa skal rundes af med avocadoen, før den serveres, da avocado bliver misfarvet lige så snart, den hakkes. Prøv denne salsa alene på et stykke ciabattabrød - den er så lækker.
2 majskolber, bladene er fjernet
1 stor rød peberfrugt
solsikke- eller vegetabilsk olie til at grille med
1 citron
2 røde chilier, renset for kerner og meget finthakket
1 lille rødløg, meget finthakket
2 små modne, men faste avocadoer
salt og friskkværnet sort peber
Kom olie på majskolberne og peberfrugten, grill dem og vend dem en gang imellem. Peberfrugten vil være klar i løbet af 10 minutter, mens majskolberne vil være klar i løbet af 15.
Begge dele vil blive møre og småsorte forskellige steder.
Læg peberfrugten i en plastikpose og luk den.
Lad den køle af sammen med majskolberne.
Stil majskolberne op i en stor skål og fjern kornene fra kolben med en gaffel.
Man kan eventuelt skære dem af med en stor kniv.
Skær den grillede peberfrugt midt over og fjern frøene.
Vend den om og skrab skindet af med en lille skarp kniv.
Skær kødet i fine tern.
Skræl citronens skræl af med en kartoffelskræller uden at få det bitre hvide med.
Hak skrællen meget fint og pres citronsaften ud.
Bland majskorn, peberfrugt og citronskræl med den røde chili, løg og 2 spiseskeer citronsaft.
Blandingen kan så dækkes til og hvile i køleskabet i 1 time, eller indtil du vil servere den.
Del avocadoerne i halve og fjern stenene.
Tag kødet ud med en ske i så store stykker som muligt og skær det i små tern på størrelse med majskornene.
Skrab avocadoskallerne rene og sæt dem til side.
Rør avocadoen og noget salt og peber sammen med resten af salsaen.
Kom blandingen tilbage i avocadoskallerne igen og server dem med det samme.
Salsa er det spanske ord for "sauce". Det er ikke den slags jævne, flydende sauce, som vi er vant til, men en pikant blanding af finthakkede grønsager, urter og måske frugt, der er meget populært i Latinamerika, især Mexico. Det er et vidunderligt tilbehør til alle typer grillet fisk og kød.