Med denne fuldstændig vidunderligt tropiske smag vil du smile hele dagen, selv hvis regnen siler ned.
1 babyananas eller 200 g ananas på dåse i egen saft
1 lille, moden men fast mango
5 forårs løg, uden rod og i tynde skiver
1 rød fingerchili, renset for kerner og meget
finthakket
2,5 cm frisk ingefær, skrællet og revet fint
3 spsk limesaft
1 spsk hakket frisk mynte
salt og friskkværnet sort peber
Hvis du bruger en frisk ananas, så skær toppen og bunden af, stil den med snitfladen nedad på et skærebrædt og skær al skrællen og de små brune "øjne" væk.
Skær frugten i kvarte stykker, fjern midten og skær kødet i små tern.
Hvis du bruger ananas på dåse, så hæld saften fra og skær ananassen i stykker.
Skræl mangoen, skær kødet af hele vejen rundt om den ovale sten og skær det i små tern.
Bland ananassen og mangoen i en skål med forårs løgene, den røde chili, det revne ingefær, limesaften, den hakkede mynte og smag til med salt og peber.
Køl den ned 1 time før den serveres.
Salsa er det spanske ord for "sauce". Det er ikke den slags jævne, flydende sauce, som vi er vant til, men en pikant blanding af finthakkede grønsager, urter og måske frugt, der er meget populært i Latinamerika, især Mexico. Det er et vidunderligt tilbehør til alle typer grillet fisk og kød.