Når den danske
jordbærsæson er skudt i gang, skal de skønne bær ikke kun bruges til dessert.
Prøv denne dejlige salat.
Arbejdstid: 15 min
Ikke fryse-egnet 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
1 fennikel
1 bdt rucolasalat
150 g jordbær
frisk basilikum
eller mynte
Dressing:
1 spsk balsamico
1 spsk rørsukker
1 spsk olie
salt og peber
*
Skær fennikelknolden
i papirtynde skiver og læg dem i isvand 15 min. til de er sprøde.
Dryp dem godt af.
Skyl og slyng
salaten.
Skyl jordbærrene,
nip dem og skær dem i kvarter eller skiver.
Anret salat,
fennikel og bær på 2 tallerkener eller i en smuk skål.
Pisk dressingen
sammen og dryp den over salaten.
Pynt evt. med lidt
frisk basilikum eller mynte og server som forret eller tilbehør.
TIPS: Husk også at
bruge de friske jordbær på morgen maden, som pålæg på rugbrød og som et lille
lækkeri.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin