Er jordbærsorten sprød som en grønsag? Så brug den som sådan! Salaten her er en fin lille sommerforret eller velegnet på en buffet.
300 g jordbær i skiver
1 stor fennikel i papirtynde skiver
1 lille bundt kørvel delt i 'fnug'
100 g rucolasalat
100 g frisk mozzarella i skiver
Marinade 1:
3 spsk. balsamicoeddike
2-3 tsk rørsukker
Marinade 2:
Saft af ½ citron
1 spsk olivenolie
Rørsukker
Tilbehør: 200 g brød
Marinader:
Bland først de to marinader:
1. Smag balsamico til med rørsukker og rigeligt friskkværnet sort peber.
2. Smag citronsaften til med olivenolie, peber og lidt rørsukker.
Vend jordbærrene i balsamicomarinaden og lad det trække 15 min.
Vend fennikel og kørvel i citronmarinaden og lad også dem trække 15 min.
Anret rucolaen på et stort fad med fennikelsalaten over.
Drys med lidt salt.
Fordel skiver af mozzarella over og anret jordbærrene herpå.
Stænk med balsamicomarinaden.
Server godt med brød til.
Tips: Fennikel kan skæres i papirtynde skiver med en 'laksekniv' eller på en pålægsmaskine.
Frugt og grønt pr. person: Ca. 150 g