Rødbedesalater passer fint til mange kød retter fx til frikadeller og farsretter, til røget kød og vildt. I stedet for de nævnte krydderurter kan man bruge et bundt persille eller krydderurter efter eget valg.
500 g rødbeder
400 g gulerødder (ca. 4stk)
4 spsk hakket frisk mynte
3 spsk hakket frisk koriander
2 spsk græskarkærner (kan undlades)
Dressing:
3 spsk olie
2 spsk citronsaft
2 fed hvidløg
salt og peder
Rødbederne skrubbes og koges til de er møre (ca. en halv time), overhældes med koldt vand og "smuttes" ud af skrællen.
De deles i 4 på langs og skæres i 2 cm stykker.
Gulerødderne skrælles og skæres i halve mønter dvs. igennem på langs og herefter i skiver.
Krydderurterne befries for grove stilke og hakkes fint.
Græskarkærnerne ristes på en tør pande, til de tager let farve.
Til dressingen presses hvidløget og blandes med de øvrige ingredienser.
Grøntsagerne, dressingen og krydderurterne blandes og smages til.
Der pyntes med græskarkærner.