4-6 røde eller blå blommer (ca. 200 g)
6 stilke bladselleri i tynde, skrå skiver (ca. 200 g)
2 røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 200 g)
lngefærmarinade:
1 lille, frisk og stærk rød chilipeber (thai)
4 spsk sukker
2 tsk frisk, fintrevet ingefær
½ dl kogende vand
½ dl risvinseddike
Kan serveres til: 600 g mild ost, fx hvidskirnmel 60+ (34%) og/eller Svenbo 45+ (29%)
Pynt: bladselleriblade
Tilbehør: 200 g flûtes
Salat: Flæk blommerne og fjern stenene.
Skær blommerne i tynde skiver på tværs.
Fordel bladselleri, peberfrugt og blommeskiver i et fladt fad.
Ingefærmarinade: Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv.
Hak chilipeberen fint (ca. ½ tsk i alt).
Kom chili, sukker og ingefær i en lille skål.
Hæld kogende vand over og lad blandingen trække i ca. 2 min.
Tilsæt eddike og hæld marinaden over salaten.
Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.
Ved serveringen: Tag grønsager og frugt op af ingefærmarinaden og anret dem på desserttallerkener sammen med stykker af ost.
Tips: I stedet for risvinseddike kan man anvende hvidvinseddike.