Marinade:
25 g soltørrede tomater i tynde strimler
1 dl kogende vand
2 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk fint salt
friskkværnet peber
½ dl vindruekerneolie
450 g champignoner i skiver
2 liter hovedsalat revet i grove stykker (ca. 200 g)
1 salatløg i kvarte tynde ringe (ca. 100 g)
blade af et bundt rucolasalat (ca. 25 g)
200 g feta i tern
Kan serveres til:
400 g stegt kød fx lammemørbrad, skinkemignon eller kyllingebryst - og
dertil 200 g flûtes.
Marinade:
Kom de soltørrede tomater i en stor skål og hæld kogende vand over.
Lad tomaterne trække i ca. 3 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.
Pisk olien i lidt efter lidt.
Vend champignonerne i marinaden og lad blandingen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
Vend rundt 1-2 gange under marineringen.
Læg en bund af den groftrevne hovedsalat i et stort fad.
Anret herpå de marinerede champignoner, salatløg, rucolasalat og fetaost.
Server evt. resten af marinaden i en lille skål ved siden af.
Tips: I stedet for at servere kødet til salaten kan man lægge skiver af fx lun lammemørbrad ned i salaten.
I stedet for rucolasalat kan man anvende samme mængde friséesalat eller radicchiosalat.