En skål frisk salat suppleret med stærke farver fra f.eks radiser, tomater og gulerødder sætter kulør på en dansk sommermiddag. Ved også at »lege« lidt med smagsoplevelsen, de forskellige ingrediensers sprødhed og ved at anrette salaten på store flade tallerkener, bliver salaten til et sandt orgie i sanseindtryk.
½ agurk (150 g)
2 gulerødder (150 g)
Mindst 2 slags salat (100 g)
150 g blomkål i små buketter
150 g jordbær i kvarte
50 g små sorte oliven
4 tynde skiver danablu
1 bundt purløg
2 tsk olivenolie
1 tsk balsamicoeddike
4 skiver durumbrød
A. Skær gulerødder og agurk i tynde strimler evt. med en kartoffelskræller.
Det er lettest med en skræller med dobbeltskær.
B. Anret salater, strimler af gulerødder og agurk og blomkålsbuketter på 4 store tallerkener.
Fordel jordbær, oliven og purløg på de 4 salater.
C. Rør en dressing af olie og eddike, stænk med dressing, lidt salt og friskkværnet peber.
Slut af med 2 halve skiver danablu og durumbrød, der er ristet på en tør pande.
Frugt og grønt pr person: Ca. 150 g