4 håndfulde blandende salatblade, fx frisée, escarole og hjertesalat
6 skorzonerrødder
1 spsk extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
Tranebærsalsa:
150 g tranebær
2 dl lys muscovadosukker
½ dl vand
4 stjerneanis
½ tsk tørrede chilifiager
Salsa:
Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog til en sirup.
Opvarm en anden gryde og hæld tranebærrene i.
Lad bærrene blive godt gennemvarme, ryst dem af og til.
Når de begynder at "sprutte", er de færdige.
Si siruppen over tranebærrene og køl af.
Salat:
Skræl rødderne og læg dem i vand med citronsaft.
Skær dem i tynde diagonale skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Vend i olivenolie og drys salt og peber over.
Bag skorzonerrødderne i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter.
De må gerne få lidt mørke og sprøde kanter.
Pluk salatbladene i grove stykker og bland med skorzonerrødderne.
Anret på tallerkener eller på et fad og dryp tranebærsalsa'en over.