1 stor aubergine
2 spsk yoghurt naturel (evt. græsk yoghurt)
2 spsk tahin (sesampasta)
salt og peber
1 spsk citronsaft
2 spsk hakket (bredbladet) persille
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Pynt:
2 tomater
olivenolie
bredbladet persille
Tilbehør: lune pitabrød
Auberginen grilles i ovnen ved 220ºC, til den er blød og brun over det hele.
Det tager ca. 30-40 minutter. Afkøles og flækkes.
Indmaden skrabes ud med en ske og kommes i en skål.
Mos indmaden groft med en gaffel. Pres hvidløget henover, og tilsæt tahin, yoghurt, olivenolie og citronsaft.
Rør salaten godt sammen og smag til med salt og peber.
Lad salaten køle helt af og anret den på en tallerken.
Pynt den med lidt olivenolie, tomatbåde og persille.
Spises med lune pitabrød - brug fingrene!
Bemærk: Tahin er sesampasta. Tahin (eller tahina) kan købes i større supermarkeder, i helsekostforretninger og hos indvandrerkøbmænd, hvor det er billigst. Et glas tahin kan holde sig meget længe i køleskabet.