Server salaten til frokost med godt brød eller som forret i mindre portioner
2 stk andebryst
1 spsk extra Jomfruolivenolie
Salt, kværnet peber
Salat:
100 g mizuna salat
½ frisee salat
1 hjertesalat
4 majroer
1 aubergine
3 spsk extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
Skal af ½ citron
Blommesauce:
500 g blommer
100 g rå rørsukker
1 dl vand
4 hele stjerneanis
1 rød anaheim chili
1 tsk soyasauce og 1 tsk østerssauce
Blommesauce: Halver blommerne og fjern stenene.
Læg blommerne i en gryde med sukker, stjerneanis, chili og vand og lad simre, til blommerne er helt møre, ca. en halv time.
Fjern chili og stjerneanis og lad blommerne afkøle en anelse.
Blend blommerne og smag til med soya- og østerssauce.
Salat: Skær majroerne i ultratynde skiver, evt. på en pålægsmaskine. Skær auberginen i lange både på langs.
Læg begge dele på en bageplade med bagepapir, pensl med olivenolie og drys salt og hvid peber på.
Bag grønsagerne i ovnen ved 220ºC i ca. 15 minutter.
De må gerne få lidt mørke kanter
Skyl og tør salaterne godt.
Lad dem forblive i så store og hele stykker som muligt.
Hak citronskallen fint.
Rids fedtlaget på andebrysterne med en skarp kniv og krydr godt med
salt og kværnet peber.
Steg andebrysterne ca. 3 minutter på hver side.
Lad dem hvile et lille stykke tid og skær dem i tynde diagonale skiver.
Anretning: Bland salaterne og stik skiver af andebryst, majroer og auberginer "ind" i salaten.
Dryp med blommesauce og drys finthakket citronskal over.