God varm vinterforret med puy-linser.
50 g grofthakkede valnødder
1 spsk olivenolie
1 lille finthakket rødløg
1 fed hakket hvidløg
230 g puy-linser
1 laurbærblad
Hakket timian
2,5 dl kogende vand
Havsalt
Sennepspulver
Hvidløg
2 spsk balsamico-eddike
3 spsk jomfruolivenolie
2 spsk valnøddeolie
Rucola salat
Gedeost (gerne Crottin)
Rist valnødderne i olivenolien og læg dem på en tallerken.
Sautér rødløg sammen med hvidløget.
Tilsæt puy-linserne sammen med laurbærbladet og timian og det kogende vand, og lad det simre i 30 – 40 min.
Lav en pasta af passende mængde af havsalt, sennepspulver og hvidløg.
Hæld balsamico-eddike, jomfruolivenolie og valnøddeolie ned i pastaen og bland det godt.
Når linserne er møre, saltes de og kommes varme ned i pastaen. Rucola salat og gedeost kommes over og til sidst tilsættes valnødderne.