3 bdt Mizuna
1 agurk
1 bdt mynte
10 g arametang
4 makrelfiletter
2 fed hvidløg
1 bdt persille
1 citron
1 spsk olivenolie
salt + hvid peber
Rabarber salsa:
6 stilke rabarber
2 stilke rosmarin kan udelades
2-3 spsk rå rørsukker
2 spsk rødvinseddike med hindbær
Snit rabarberne i stykker på ca. 1 cm.
Kom dem i en gryde med rosmarinstilke og sukker.
Læg et låg på og lad sukkeret koge ud over svag varme.
Rør ikke for meget.
Smag til med eddike.
Fjern rosmarinstilkene og lad salsaen afkøle.
Udblød arametangen i vand natten over.
Bagt makrel:
Del hver makrelfilet i 3.
kom dem i et ovnfast fad, der er smurt med olivenolie.
Drys med salt og peber.
Hak hvidløg og persille fint og kom det oven på fisken.
Skær citronen i tynde skiver og fordel skiverne ovenpå.
Bag fisken i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Lad fisken afkøle lidt.
Salat:
Høvl agurken til spåner med en tyndskræller eller kartoffelskræller.
Pluk myntebladene fra stilkene.
Bland mizuna med mynteblade, afdryppet tang og agurkespåner.
Anret på middagstallerkener.
Kom en lille håndfuld af salatblandingen på tallerkenerne og dryp med lidt rabarbersalsa.
Kom resten af salaten over, top den godt op.
Fordel makrelstykkerne med citronskiver på rundt om salaten og dryp igen med rabarbersalsa.
Server groft brød til salaten.
Tips: I stedet for makrel kan der anvendes filet af hornfisk eller sild.