Salat af grillede grønsager smager så godt, at du skal lave
rigeligt, for den forsvinder lynhurtigt. Samtidig er det en af de nemmeste
måder at få mange grønsager på.
Tilberedningstid: 30 min. Koge/bagetid: 25 min. Ikke
fryseegnet. Til 1 person
#
100 g squash
100 g aubergine
100 g rødløg
100 g tomater
3 tsk olie til
bagning
salt
friske
basilikumblade
50 g frisk mozzarellaost
1 spsk mørk
balsamicoeddike
et par
hjertesalatblade
*
Skær alle grønsagerne
i fine skiver.
Vend dem herefter
sammen med olie og salt i en stor skål.
Læg dem fladt ud på
bagepapir, der ligger oven på en bageplade.
Kom dem i en varm
ovn ved 200 °C, og bag dem i ca. 25 minutter, til de er godt møre og har taget
farve.
Kom grønsagerne over
på et spækbræt og hak dem groft med en skarp kniv.
Bland dem herefter
sammen med basilikumbladene og mozzarellaosten.
Tilsæt
balsamicoeddike og kom blandingen i hjertesalatbladene.
Server salatbladene
lune eller helt kolde.
Bladene med fyldet i
kan spises med fingrene.
TIPS: Undlad at
hakke grønsagerne efter bagning. Server dem taglagt på et fad med
mozzarellaosten og balsamicoeddiken på.
Kalorier: 405 kcal. Protein
17 g (16 %) Kulhydrat 17 g (21 %) Fedt 28 g (63 %) Fibre 7 g.
Slanketip: Færdigdressinger
er de rene fedtbomber. Til nød kan du vælge fedtreducerede færdigdressinger.
Men allerbedst er det at lave sin egen dressing af gode råvarer, og det tager
kun 2 minutter at piske en god dressing sammen, der indeholder både sund
planteolie og C-vitamin. Prøv fx denne: 5 g rapsolie, ½ tsk økologisk
citronskal, 1 tsk citronsaft, 1 tsk frisk timian, lidt salt og peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin