Logo

Sølvbeder, farserede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spændende tilbehør med sølvbeder (også kaldet bladbeder) og korender - ikke at forveksle med koriander, der formes som kugler og bages i ovnen. Serveres varme.

 

4 personer

1 bdt sølvbeder med store blade (omkring 12 stængler)
1 spsk korender
1 stk løg
1 spsk hvedemel
8 spsk olivenolie
1 spsk pinjekerner
20 g ris
Groft salt

I stedet for at smide de grønne sølvbedeblade væk - jeg ser det kun alt for ofte og det gør mig så bedrøvet. Skulle De prøve denne opskrift, som så karakteristisk for Middelhavslandene. Bladenes blide smag bliver fremhævet af et fyld af korender og pinjekerner.

Læg først korenderne i en smule lunkent vand. Kom risene i kogende, letsaltet vand, og lad dem koge i omkring 12 min. Lad dem derefter dryppe af og afkøle i en sigte. Skræl løget, hak det fint og svits det nogle minutter i en pande i 1 spsk olivenolie. Skræl sølvbederne omhyggeligt, tør dem og pas på, at de grønne blade ikke går i stykker. Skær bladene fra stænglerne. Skær derefter stænglerne i stave på ca. 5 cm. Tilbered en hvid court-bouillon ved at opløse en spsk hvedemel og en håndfuld groft salt i 3 l vand. Bring den i kog og kom sølvbedestænglerne i. Lad dem koge i Ca. 15 min. Lad dem dryppe af og hak dem groft med en kniv. Hæld 4 spsk olivenolie i en pande og varm det op for middel varme. Kom sølvbedestænglerne i og sauter dem i Ca. 10 min. Rør rundt i dem fra tid til anden med en træspatel. I en salatskål blandes de sauterede sølvbedestængler, de afdryppede korender, pinjekerner, ris og løg. Blandingen smages til med salt og peber, og den formes til kugler på størrelse med en spiseskefuld. Pak disse kugler ind i de grønne sølvbedeblade. Læg disse pakker tæt sammen i et dybt fad, således at sammenføjningerne ligger nedad. Hæld resten af olivenolien over, tilsæt en smule vand og sæt dem i ovnen for middel varme (130C) i Ca. 35 min. Server dem varme i det fad, de er stegt i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.602 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her