Logo

Sød chilidip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 hele syltede hvidløg
10-15 friske røde chili (Prik kii nuu)
ca. 1 dl god vineddike
1 kop sukker (ca. 2 dl)
1 tsk salt
 
Tag den yderste hårde skal af de syltede hvidløg og bland resten med
chilien.
Stød det groft i en morter. (eller giv det en tur i blenderen!)
Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde og rør godt rundt indtil
sukkeret er helt opløst.
Tilsæt den stødte blanding af chili og hvidløg. Tilsæt salt.
Lad det hele koge ind til en rig tyk substans (som tyk marmelade!)
Tag gryden af varmen (der går ca. 10 min.)
Hæld cilisaucen på et rent glas og lad det køle helt af før du skruer låg
på.
 
Tips: Chilisaucen kan reguleres i konsistensen ved at variere
sukker/eddike forholdet. Det samme opnås ved at afkorte eller
forlænge kogetiden. Jo længere tid jo tykkere substans. Find din egen
favorit. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her