Logo

Rugbrød med hele rugkerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

20 g gær
3 dl vand
250 g groft rugmel
250 g hvedemel
2 ½ dl hele udblødte rugkerner
1 spsk salt
2 spsk mørk sirup
valset rug til drys

Rugkernerne udblødes et døgn.
De afdryppes og iblødsætningsvandet måles og suppleres til 3 dl, der
lunes til 35º.
Gæren udrøres heri.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er blank og smidig.
Dejen trilles til en kugle, dækkes med et fugtigt klæde og hæver lunt i 2 timer.
Dejen slåes ned og formes til et brød der trilles i valset rug og lægges
i en smurt bageform.
Brødet efterhæver i 45 min., pensles med vand og bages ca. 45 min. ved
250º.
Når der er 15 min. tilbage af bagetiden, tages brødet ud af formen og bages færdigt på pladen, så det kan få sprød skorpe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her