Logo

Rugbrød med hurtig surdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Håndæltet rugbrød med hurtig surdej

Surdej:
1 ½ dl vand
25 g gær
1 spsk honning
200 g kvark
3 tsk salt
1 spsk eddike
1 kg rugmel
250 g sigtemel

Rugdej:
25 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk salt
2 spsk solsikkeolie
750 g rugmel
250 g sigtemel

Tilberedningstid: 28 timer.

1. dag, surdej:
Rør gæren ud i vand og tilsæt honning, kvark, salt og eddike. Rugmel og sigtemel tilsættes og æltes godt igennem. Drys lidt salt på toppen og læg et viskestykke over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 24 timer.

2. dag, rugdej:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Melet æltes i. Slå dejen godt inden den blandes med surdejen. Ælt godt til det er godt forenet. Del dejen i tre. Smør formene med med solsikkeolie og læg dejen i (2 forme á 1 ½ liter og 1 á 1 liter). Lav et rids langs overfladen og stil brødene til hævning et lunt sted i 1 ½ time. Sigt et tyndt lag hvedemel oven på brødene. Bages ved 210°C i 1 ½ time. Vendes ud af formene og afkøles på rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.738 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her