Logo

Rugbrød lavet med skolddejning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(3 brød)
I denne opskrift tilsættes eddike, der får rugsmagen til at træde bedre frem, forbedrer melets bageevne og gør brødet lettere at skære.

1. dag:
2 dl hele rug- eller hvedekerner
225 g rugmel
1,3 liter vand

Bland de hele kerner med rugmel og vand i en stor gryde, og lad blandingen stå i 12-24 timer, så kernerne kan svulme op.

2. dag:
100 g gær
½ dl vand
½ dl sirup
1 ½ tsk salt
1 ½ spsk husholdningseddike
550 g rugmel
600 g grahamsmel
300-475 g hvedemel
smeltet smør til pensling

Kog rug- og vandblandingen op under omrøring, og lad den trække under låg i 6-8 min. Rør i den af og til.
Hæld blandingen over i et dejfad, og lad den køle af til ca. 30°. Rør gæren ud i ½ dl lunkent vand, og rør den ud i blandingen. Tilsæt sirup, salt, eddike, rugmel, grahamsmel og 125 g af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem. Tilsæt så meget hvedemel, at dejen samler sig og bliver smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 1 time.
Læg dejen på et meldrysset bord, ælt evt. mere hvedemel i. Dejen skal være så fast, at den holder formen. Skær dejen i 3 dele, og form dem til brød. Læg dem i smurte forme (1 ½ liter). Lad brødene efterhæve i 30-45 min. Bag dem på nederste rille i ovnen ved 200° i 45 min.-1 time. Brødene tages ud og pensles med smør Lad dem køle af på en bagerist under et klæde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.961 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her