400 g rosenkål
150 g kogte kikærter (evt. fra dåse)
½ fintsnittet rødløg
1 syrligt æble i tynde både, fx. Elstar fintsnittet persille og/eller dild
1 spsk sesamolie
2 spsk limesaft
2 spsk fishsauce
½ fintsnittet chili
1 tsk sukker, gerne rørsukker
1 spsk sesamfrø
Bland rosenkål, rødløg, kikærter, æbler og krydderurter.
Rør en marinade af limesaft, fishsauce, sesamolie og chili.
Smag til med sukker.
Bland marinaden med salaten og lad den trække et kvarterstid.
Tips: Kikærter og rosenkål klæder hinanden, men man kan godt lave salaten med lidt kogte hvedekerner i stedet for.
Vil man koge kikærter selv kan man udbløde en stor portion og fryse dem man ikke koger.
Så halveres kogetiden og man behøver ikke at tænke på at udbløde kikærterne når man får lyst til dem.