Rosenkål smager fantastisk, når blot de
tilberedes nænsomt. De må ikke koges bløde rosenkål skal have bid!
Arbejdstid: 10 min. Koge/stegetid:
10 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
300 g rosenkål
15 g smør
35 g
hasselnøddekerner
1 tsk citronsaft
½ tsk honning eller
sukker
salt og peber
*
Rens rosenkålene og
kog dem halvmøre i letsaltet vand ca. 3 min.
Læg dem i koldt vand
og dryp af i en sigte.
Skær rosenkålene i
kvarte og svits dem varme og blanke i en gryde med smør.
Tilsæt grofthakkede
hasselnødder og smag til med citronsaft, honning eller sukker, salt og peber.
TIPS: Prøv også en
salat af fintsnittede rå rosenkål med appelsin- eller æblestykker og lidt
fintsnittet rødløg. Vend med en kraftfuld dressing smagt til med en smule sødt
(honning eller frugtsaft).
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin