Her kan du læse om de lækreste bagte rodfrugter du kan lave
helt selv. Du kan bruge lige de rodfrugter du allerbedst kan li' eller du kan
købe en pose færdig rodfrugt-mix der fx består af rødbeder, gulerødder og
pastinak/persillerod....
4 personer
# Det skal du bruge til bagte rodfrugter:
1 kg blandede rodfrugter
Havsalt og sort peber
3 spsk (oliven)olie
2-3 kviste timian
saft af en ½ citron
* Sådan laves bagte rodfrugter:
Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver.
Blanchér dem i kogende, letsaltet vand i 3-5 min. til de er
let møre, og lad dem dryppe af i en sigte.
Kom rodfrugterne i et fad, krydr med salt og peber, dryp med
olie og kom timiankvistene ved.
Bag dem i ovnen i 30 min. ved 175 °C til de er godt gyldne.
Rodfrugterne er færdige når de er sprøde og stadig har
“bid”.
Dryp de bagte rodfrugter med citronsaft og servér fx sammen
med stegt okse- eller lammekød.
Tips: Du kan også blande olien med 1 spsk dijonsennep
og/eller 2 spsk acaciehonning.
Ovnbagte rodfrugter kan spises til alt!