Logo

Risotto med squash og ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risotto med squash og ærter

 

Du skal bruge specielle ris til en rigtig risotto: de er runde og har særlige egenskaber, der gør, at risottoen bliver blød og cremet, selvom risene stadig har lidt "bid" i midten. Gode risottoris kan bl.a. hedde Arborio, Carnaroli eller Vialone.

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 25 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

½ l bouillon

2 skalotteløg (finthakket)

1 fed hvidløg (finthakket)

25 g smør

1 squash (skåret i terninger)

175 g risotto ris

1 dl hvidvin

150 g friske eller frosne ærter

50 g parmesanost

frisk oregano og basilikum (hakket)

salt og peber

*

 

Giv bouillonen et opkog og hold den varm.

Vend risene i, tilsæt vin og lad det koge næsten ind.

Tilsæt lidt bouillon, rør rundt og skru ned for varmen.

Lad risene simre møre (ca. 20 min.) og tilsæt varm bouillon lidt ad gangen undervejs.

Vend ærterne i og lad dem blive varme.

Rør friskrevet parmesanost og hakkede krydderurter i og smag til med salt og peber.

Sautér skalotteløg og hvidløg bløde i en gryde med smør.

Tilsæt squash, salt og peber og lad det simre under omrøring 5 min.

Server som grøn ret med brød til eller som tilbehør til kød eller fisk.

 

TIPS: Squash og ærter kan erstattes med andre grønsager.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.883 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her