250 g langkornede ris
200 g tørrede shiitakesvampe
2 røde peberfrugter
1 bdt. forårsløg
4 spsk vegetabilsk olie
2 spsk lys sojasauce
2 spsk fiskesauce
Kog risen efter anvisningen på pakken, og sæt den til side.
Udblød shiitakesvampene i vand.
Skyl peberfrugterne, dup dem tørre, halver og udkern dem.
Skær dem i mundrette stykker.
Gør forårsløgene i stand, flæk dem på langs, skyl dem, slyng dem tørre, og skær dem i stykker.
Varm olien op i wokken, og svits først forårsløgene heri.
Tilsæt stykker af peberfrugt, og lad det stege lidt videre.
Skær om nødvendigt de udblødte shiitakesvampe i mindre stykker, kom dem ned til grønsagerne, og svits dem ligeledes.
Krydr med sojasauce og fiskesauce.
Bland til sidst de kogte ris i, og lad det stege videre, til risen er godt varm.