Er du på jagt efter
en frisk salat med rabarber, er der en her, som du helt sikkert vil synes
rigtig godt om. Salaten der udover rabarber blandt andet indeholder honning,
mandler og gedefeta, går rigtig godt i spænd med de syrlige rabarber.
Salaten er eminent til de fleste retter, og er en herlig forårs/sommersalat, da
rabarber har sæson fra april til midt på sommeren.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 30 min.
# Ingredienser
Rabarbersalat:
150 g rabarber
2 spsk honning
150 g salatmix
75 g gedefeta
50 g mandler
80 g rødløg, lille
Vinaigrette:
2 spsk olie
1 spsk balsamicoeddike
1 tsk honning
salt og friskkværnet peber
*
Skær rabarberstængerne i ½ cm tykke skiver, og vend dem i
honning.
Fordel rabarberskiverne på en beklædt bageplade, og bag dem
i ovnen ved 150 °C i 10-15 minutter, indtil rabarberne er møre.
Lad dem køle helt af.
Skyl og slyng salatbladene.
Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend
dressingen i salaten, inden den anrettes på et salatfad.
Skær rødløget i tynde ringe.
Rist mandlerne på en varm, tør pande, og hak dem groft.
Fordel rødløg og mandler over salaten sammen med rabarber og
gedefeta smuldret i mundrette stykker.